Archive

Monthly Archives: January 2017

Mudahnya Menjemput Rezeki : Utamakan Solat

Klik Disini Untuk Membeli

Jangan tunggu lama-lama, nanti merana boss

Mudahnya Menjemput Rezeki.

Alhamdulillah, bersyukur kepada Allah atas kurniaan rezeki yang telah diberikan. Moga rezeki ini diberkati dan kami merasa cukup dan sentiasa bersyukur atas nikmat yang di berikan. Rezeki boleh datang dalam pelbagai bentuk seperti, kesihatan, anak-anak, isteri yang solehah, bos yang baik, wang ringgit , kereta yang tidak memberikan masalah kepada tuannya dan sebagainya. Dipetik dalam buku Mini Mudahnya Menjemput Rezeki, sememangnya sangat mudah mendapat rezeki apabila kena caranya. Malah ada sumber rezeki yang boleh datang tanpa disangka-sangka. Jom saya kongsikan satu ‘peristiwa mendapat rezeki’ daripada Maha Pemberi Rezeki daripada buku Mudahnya Menjemput Rezeki.

Mudahnya Menjemput rezeki dengan mengutamakan solat.Mari kita lihat sejauh mana kita mengutamakan solat. Adakah anda sudah menunaikan solat saat ini? Adakah anda solat diawal waktu? Adakah anda khusyuk ketika solat ataupun selalu nak cepat habis? Tepuk dada tanya iman. Tidak malukah kita dihadapan Allah, apabila kita sering minta pelbagai benda seperti cepat kaya, anak dapat result cemerlang dan sebagainya sedangkan perintah Allah yang wajib iaitu Solat kita remeh-remehkan. Jadi mari kita menjaga solat dengan solat diawal waktu dan bagi lelaki jika dapat solat berjemaah di masjid itu lebih baik.

Ada satu kisah dipetik dari buku Mudahnya Menjemput Rezeki, dimana seorang pemuda bekerja di kilang membuat bantal dan tilam sebagai operator kilang. Kerjanya ber’shift’, duduk di hostel serta bilik dan tilam yang perlu di kongsi. Kadang-kadang pulang ke hostel dalam keadaan mengantuk dan penat tetapi masih tidak boleh terus tidur kerana katil telah dihuni oleh orang lain.Dalam keadaan ini, pemuda tersebut mula sedar agar roda kehidupan ini berputar kembali. Dia mula mengutamakan solat dan selalu pergi ke masjid umtuk solat berjemaah kerana dia yakin Allah akan mengubah nasibnya. Benarlah janji Allah, beberapa bulan selepas itu pemuda itu dinaikkan pangkat dan ditukarkan ke hostel pegawai pula.

Yakin terhadap bantuan Allah menguatkan semangat untuk terus bersolat di masjid. Akhirnya dalam tempoh setahun, dia dipindahkan lagi ke sebuah hostel yang ala-ala hotel.Berdasarkan pengalaman yang dialami dan memerhatikan pengalaman orang yang di kenali , sungguh mudahnya menjemput rezeki dengan mengutamakan solat. Pada waktu itu, dia diberikan peranan untuk menguruskan sebuah projek khas syarikat. Sesetengah ulama’ berkata bahawa sesiapa yang menjaga solatnya maka Allah mengurniakan 5 keistimewaan:

  • Akan diangkat kesempitan hidup di dunia daripadanya.
  • Akan dihindarkan daripada azab kubur
  • Akan mendapat buku catatan amalnya melalui tangan kanan.
  • Akan melintas titian Sirat sepantas kilat
  • Akan memasuki syurga tanpa hisab

p/s: kalau anda terasa ingin tambah lebih POWER serta tahan lama ketika bersama, boleh whatsapp Wan, 011-5504 5653 untuk mendapatkan gambir emas yang original. InshaAllah pasti isteri anda tersenyum lebar. Klik disini sekarang 🙂

 
Klik Sini Untuk Wasap Terus 🙂

Isi Kandungan Gambir Emas : 17 Ramuan

Isi kandungan gambir emas. Ramai yang tertanya-tanya apakah yang terdapat dalam sebotol gambir emas ini.

Yang terpapar di media selalunya berkisar tentang 6 bahan utama iaitu  ekstrak gamat, ekstrak lintah, tongkat ali, minyak zaitun, habbatus sauda dan gambir sarawak. Dalam artikel kali ini saya akan terangakan kepada anda apakah yang terdapat dalam sebotol gambir emas. Mungkin anda perasan belakang kotak macam tulis lain je. Macam banyak je kandungan-kandungan lain yang yang tak di war-warkan.

isi kandungan gambir emas

Isi Kandungan Gambir Emas

Anda tak perlu risau, kami di istanakhalifah.com akan menerangkan secara terperinci apa yang terdapat dalam sebotol gambir emas.

Orait Isi Kandungan Gambir Emas yang paling utama ialah water. Air dalam bahasa melayunya. Mungkin tak perlu saya hurai panjang tentang Air nie. Memang kebanyakkan produk pun pakai air. Yang seterusnya ialah Glycerin. Ia merupakan pelarut yang baik. Glycerin tidak mempunyai warna dan bau. Rasa glycerin manis dan ia tidak ber-toxic. Biasa bila nak buat produk kosmetik memang kene guna bahan pelarut untuk melarutkan bahan-bahan lain yang memberi khasiat kepada pengguna.

Kandungan gambir emas yang seterusnya ialah Olea Europaea (Olive) fruit oil. Ini merupakan nama saintifik bagi buah zaitun. Buah zaitun atau minyak zaitun memang biasa korang dengar kan. Mempunyai banyak khasiat kepada manusia. Minyak zaitun biasa digunakan dalam masakan, ubat herba dan kosmetik.

Isi Kandungan Gambir Emas yang seterusnya ialah Nigella Sativa Seed Oil. Hah apa kebenda nie? Tak pernah dengar pun. Hah sabar-sabar, ini merupakan nama saintifik bagi habbatus sauda. Korang boleh baca banyak kelebihan tentang habbatus sauda tu disini Nigella Sativa. Orang barat dah kaji dah tentang kelebihan habbatus sauda nie. Antara kelebihannya yang boleh saya kongsikan disini ialah hasil daripada kajian mendapati dengan hanya 2 gram pengambilan habbatus sauda setiap hari dapat mengurangkan kadar gula dalam darah.

Banyak bahan-bahan yang digunakan dalam pembuatan gambir emas ini merupakan makanan sunnah.

Orait untuk Isi Kandungan Gambir Emas yang seterusnya ialah Sea Cucumber Extract. Sea cucumber nie gamat. Biasa korang dengar minyak gamat kan. Dulu kecik-kecik dulu kalau luka, mak mesti suruh sapu minyak gamat. Bila dah sapu rasa surut sikit luka tu. Gamat nie dengan izin-Allah dapat membunuh sel kanser.

Cetearyl Alcohol. Hah sudah, ada arak ke dalam gambir emas nie. Sebelum tu nak bagi terang, alkohol nie banyak jenis. Nak cerita panjang nanti korang malas baca pulak. Senang cerita korang boleh baca lebih banyak info mengenai hukum alkohol dalam bahan kosmetik di sini. Jangan risau cetearyl Alcohol nie halal.

Seterusnya bahan lain yang terdapat dalam Isi Kandungan Gambir Emas ialah Polysorbate 60. Hah jangan terkejut, nie bukan lah bahan beracun ya.  Korang boleh check keselamatan Polysorbate 60 di sini. Polysorbate ini kebiasaanya digunakan untuk melarutkan essential oils dengan produk yang berasaskan air. Kalau korang tengok dalam isi kandungan gambir emas ini terdiri daripada minyak dan juga air. Jadi fungsi polysorbate nie adalah untuk melarutkan kedua-dua jenis bahan tersebut.

PEG-150 stearate ataupun nama panjangnya Polyethylene Glycol  merupakan bahan yang selalu digunakan dalam pembuatan kosmetik seperti losyen, syampu, dan sabun. Ia digunakan sebagai emulsifier dan juga sebagai penambah likat sesuatu cecair (thickening agent). Anda boleh cek keselamatan PEG 150 disini. Inshaa Allah selamat digunakan!

Isi Kandungan Gambir Emas…eh banyak lagi rupanya saya nak kene taip. Haha ok takpe, yang seterusnya ialah Steareth-20. Saya banyak refer sumber yang terdapat dalam website nie. Truth in aging. Steareth-20 ialah satu polymer sintetik hasil campuran PEG dan stearyl alkohol. Fungsi steareth-20 adalah untuk mengurangkan tekanan antara molekul-molekul cecair supaya cecair-cecair dalam dalam ramuan gambir emas ini dapat bergabung. Kalau tak pakai steareth-20 nie, nanti ramuan-ramuan gambir emas nie berasing-asing, jadi macam sos salad dressing.

Yang seterusnya Acorbic Acid. Ascorbic acid nie ialah vitamin c. Hah apa kene vitamin C pulak dalam isi kandungan gambir emas? Tunggu…ascorbic acid mempunyai tugasan dia yg lain iaitu sebagai antioxidants. Ia dapat memperlahankan kesan oxidasi yang berlaku disebabkan oleh terdedahnya kepada udara. Ia juga digunakan untuk mengawal pH sesuatu produk tersebut.

Eugenia Caryophyllus (clove) flower extract nie puas juga saya cari, rupa-rupanya ia ialah bunga cengkih. Hmm bunga cengkih yang selalu digunakan dalam masakan korang tu. Kalau tergigit tu haa merana lah jawabnya! Baca maklumat lanjut tentang Eugenia Caryophyllus disini

Seterusnya yang terdapat dalam Isi Kandungan Gambir Emas ialah Eurycoma Longifolia Root Extract atau nama  manjanya adalah tongkat ali. Tongkat ali merupakan sejenis tumbuhan yang dikatakan mempunyai kemampuan bagi membantu kaum lelaki yang menghadapi masalah syahwat. Tongkat ali sangat terkenal dengan khasiatnya kerana mempunyai kesan afrodisiak (penggalak seks). Untuk pengetahuan anda, penyelidikan menunjukkan bahawa bahan kimia (fitokimia) yang terdapat dalam tongkat ali boleh meningkatkan paras testosteron iaitu hormon yang diperlukan untuk fungsi seksual lelaki.

Uncaria Gambir Extract atau lebih dikenali sebagai gambir sarawak merupakan tumbuhan yang telah lama digunakan sebagai rawatan batin bagi kaum lelaki.  Ia berfungsi untuk tahan lebih lama dan melambatkan ejakulasi. Biasanya ia boleh didapati dalam hutan di kawasan pedalaman Long Panai, Marudi Sarawak.

Seterusnya Isi Kandungan Gambir Emas adalah Argania Spinosa Kernel Oil. Apa ke bendanya tu? Haa, maksudnya itu ialah Minyak Argan ( Argan Oil) yang di ekstrak dari kacang kernel Argania Spinosa ( nama asli Pohon Argan) yang mana sudah terkenal manfaatnya di bidang kosmetik. Minyak ini berfungsi untuk  membantu menyegarkan dan melembutkan kulit dan sangat baik untuk kekenyalan kulit. Ini menguatkan struktur ikatan protein pada kulit yang berfungsi untuk mengencangkan kulit dan menjadikan ia nampak sihat. Kesimpulannya, minyak ini sangat berkahsiat untuk zakar anda di samping membantu proses pembesaran zakar anda.

Tocopheryl Acetate juga dikenali sebagai Vitamin E actetate. Bahan ini selalu digunakan dalam pembuatan produk kesihatan kulit. Bahan ini telah diluluskan oleh FDA dan juga menerima pengiktirafan GRAS (Generally Recognized as Safe) rating. Tocopheryl ini digunakan sebagai antioxidant dan juga perapi kulit (skin-conditioning)

Sodium Benzoate merupakan bahan yang telah digunakan secara meluas sebagai pengawetan makanan dan produk-produk kosmetik. Fungsi sodium benzoate dalam isi kandungan gambir emas ini pada pendapat saya ialah sebagai bahan awet supaya produk gambir emas ini tahan lebih lama. Anda boleh rujuk disini untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan Sodium Benzoate.

Benzoic Acid juga sama seperti sodium benzoate. Ia digunakan secara meluas dalam pengawetan produk-produk kosmetik seperti mouthwash, deodorants, dan krim. Ia juga dapat digunakan sebagai pengawal pH dan bahan pewangi. Untuk bacaan lanjut boleh cek disini.

Yang terakhir sekali ialah parfum. Parfum nie senang cerita bertindak sebagai agent pewangi untuk produk gambir emas ini. Yang korang bau macam vanila tu..tu pewangi dia lah tu.

Ok sekarang anda semua dah review isi kandungan gambir emas secara keseluruhannya. Anda tak perlu risau, inshaa Allah produk gambir emas ini selamat digunakan. Bahan-bahan yang digunakan kebanyakkannya sama dengan produk kosmetik yang biasa kita guna seharian di rumah.

Update 2019

Alhamdulillah gambir emas kini sudah mempunyai kod MAL yang tekah didaftarkan dibawah National Pharmaceutical Regulatory Agency (Ministry of Health Malaysia) dengan no pendaftaran MAL19076139TC. Anda boleh menyemaknya sendiri di laman web KKM.

 Akhir kata, tak perlu risau mana-mana abang2 yang nak beli gambir emas boleh terus sms/whatapps saya wan (011 5504 5653) atau layari website saya https://istanakhalifah.com.

Testimoni Gambir Emas : Kisah Jamal

Testimoni Gambir Emas : Kisah Jamal

Aku Jamal (bukan nama sebenar) seorang arkitek di sebuah syarikat di KL. Wife aku pulak seorang cikgu sekolah di utara tanah air. Kami berdua PJJ (perkahwinan jarak jauh) sejak 1 tahun yang lalu dan hanya berjumpa pada hujung minggu.Alhamdulillah dah ada seorang anak. Haa, bayangkanlah macam mana perasaan kan jumpa semingggu sekali?

Haha, malu nak cerita sebenarnya, tapi dah pesan supaya dirahsiakan.Sebab agen tu tanya testimoni gambir emas. Ceritanya macam ni, aku masalahnya cepat je terkeluar. Sebelum ni x pernah pun cuba apa2 produk, sebab rasa ego dan kata kat diri sendiri x pe ni biasa je..Lama-kelamaan, rasa lain macam je. Kalau jumpa hujung minggu tu wife x berapa ceria. Haa sudah, aku pun pening. Stress pun ada. Harapkan hujung minggu je jumpa dan harap dapat luang masa yang berkualiti..Dipendekkan cerita, aku ternampak iklan gambir emas kt group FB. Mula2, rasa x kisah dan buat x tahu. Rasa ramai je yang post testimoni gambir emas ini. Tapi aku x kisah pun. Scroll je. Lama2, terasa nak beli juga memandangkan rasa masalah aku ni dah serius. Risau pulak kalau berlarutan. Aku pun redha je beli, walaupun takut dan was-was juga sebenarnya kan.

Yelah risau juga, x kan nak main sapu je produk sembarangan kt “benda” tu. Yang aku paling pentingkan asal gambir emas ada KKM ok kot. (waktu artikel ini ditulis gambir emas masih ada KKM, tapi sekarang tidak lagi, anda boleh rujuk di SINI untuk mengetahui lebih lanjut).. Sebab terdesak kan. Minggu ni nak jumpa wife. Aku pun beli lah melalui COD. Pergh, bila fikir balik, berani juga aku. Sebab aku x da lah search atau baca testimoni gambir emas ni sama ada menjadi ke x.Sebab x sempat. Malam ni dah bertolak ke Perak. Kata agen tu, gambir emas ni bagus sebab selain boleh keras dan tahan lama, boleh juga buat besar dan panjang. Bau dia pun wangi je macam bau ala2 vanilla. Cara pakai pun dia ajar semua. Aku layankan jela agen tu membebel , mesti ayat manis je kan sebab menjual.

Ok, malam yang ditunggu-tunggu, menjadi ke x gambir emas ni. Was-was sangat. Lepas sapu x da rasa apa pun. Kebas pun x. Haish, biar betik gambir emas ni. Beli dah la mahal. Botol kecik je pulak tu. Tawakal je lah, agen tu pun kata kena tunggu sejam ke 2 jam sampai rasa dingin2.  Aku pun tunggu la kan. Sapu lepas isyak. Sambil2 tunggu gel gambir emas ni meresap, aku terdetik nak google testimoni gambir emas ni. So far nampak positif je. Ye lah siapa nak bagi testimoni negatif kan. Bijak penjual ni. Haha. Aku kata dalam hati, kalau aku pakai x menjadi, hasih membazir lah duit.

Masa yang di tunggu2. Ko rasa jadi ke x??? Ni yang aku nak marah ni. Menjadi ko tahu, punyalah penat malam tu sampai berpeluh-peluh. Sebelum ni 5-10 minit je, x pernah aku sampai 30-45 minit kot. Ntah aku pun x ingat. Tu pun wife aku minta berhenti sebab x larat dah. Alhamdulillah, bangun pagi wife senyum lebar je. Aku pun rasa senang hati. Bahagia je aku rasa nak balik KL nanti dan hilanglah 1 masalah. Rasa nak ambil cuti pun ada. Memang puas hati weyh. Haha.

Oklah, aku rasa nak cadangkan kt korang kalau rasa-rasa ada masalah macam aku ni, apa kata try gambir emas. Ikhtiar atau usaha x salah kan. Yang penting kena yakin dan berani. Harap2, korang pun dapat result yang sama macam aku. Ini testimoni gambir emas dari aku, pakai memang x rasa apa, bau pun wangi je, gel tu x melekit dan yang paling penting kesan dia. Perghhh, memang x terfikir pun.

Nak try gambir emas, boleh order dekat Wan 011-5504 5653. Kalau rajin nak baca lebih detail gambir emas ni, boleh baca di sini>>> https://istanakhalifah.com

Jom lihat juga, testimoni gambir emas dari pengguna lain yang telah berjaya

Ada banyak lagi testimoni sebenarnya.  Kalau nak tahu, boleh PM Wan, 011-5504 5653. Moga ayah2 juga berjaya mendapat manfaat gambir emas seperti pengguna-pengguna lain yang telah berpuashati. inshaAllah. Apa2pun saya tidak menjanjikan bulan dan bintang. Kesan gambir emas ini adalah subjektif berbeza setiap orang. Apapun, kita kena ikhtiar untuk mengharmonikan rumah tangga. Kalau x cuba, kita x tahu. Ye dak?

Tq

Klik Sini Untuk Wasap Terus 🙂
Bro perlukan apa-apa bantuan?

Bro boleh wasap saya dengan klik link ini. Saya tak boleh pickup call sebab tengah kerja.

Manager

Wan

Online

Wan

Salam Bro Ada Apa Saya Boleh Bantu? 00.00