Gambir Emas KKM : Selamatkah Produk Anda?

Gambir Emas KKM : Anda sudah tak perlu risau, gambir emas kini sudah mempunyai KKM! Ya Alhamdulillah, dengan izin Allah, hasil kerja keras daripada pihak gambir emas HQ, gambir emas plus gel kini sudah mempunyai no pendaftaran KKM bernombor MAL19076139TC.

Ok mesti ramai tanya, macam mana nak check no nie kan, betul atau tidak ia didaftarkan. Baik kali ini saya akan kongsikan bagaimana anda sendiri boleh check no KKM ini.

1) Langkah pertama anda boleh pergi lawati laman web National Pharmaceutical Regulatory Agency Malaysia : https://www.npra.gov.my/index.php/en/consumers/information/products-search.html

gambir emas kkm 1

masukkan no KKM iaitu MAL19076139TC di dalam ruangan search by “product registration number”

2) Langkah seterusnya anda klik pada no registration Gambir Emas KKM yang terdapat pada hasil carian tersebut untuk melihat lebih details tentang registration tersebut.

gambir emas kkm 2

Ini merupakan paparan details berkenaan produk gambir emas plus gel. Terdapat sekali informasi tentang active ingredients yang terdapat dalam gambir emas. Bahan-bahan aktif yang terdapat dalam gambir emas plus gel keluaran OAR Teguh ialah:

Setiap 1ml gel mengandungi
1) Fructus Olea Europaea (0.005 ml)
2) Semen Nigella Sativa (0.005 ml)
3) Radix Eurycoma Longifolia (0.020 ml)
4) Body Stichopus Horrens (0.150 ml)
5) Folium Uncaria Gambir (0.150 ml)
6) Flos Eugenia Aromatica (0.005 ml)

gambir emas kkm 3

Saya ada jelaskan secara details isi kandungan yang terdapat dalam gambir emas dalam artikel saya di sini: https://istanakhalifah.com/gambir-emas/isi-kandungan-gambir-emas/

Cuma ini artikel lama bagi produk keluaran gambir emas yang pertama, saya masih belum update lagi artikel ini kerana ada nama yang saitifik seperti stichopus horrens belum saya update di dalam artikel ini. Untuk pengetahuan anda semua stichopus horrens ini ialah gamat. Saya difahamkan oleh pihak HQ, memang tiada perubahan dalam isi kandungan gambir emas ini.

Baik seterusnya perlu ka Gambir Emas KKM ini ada? Ya amat perlu tuan-tuan. Sebelum kita pergi lebih lanjut, mari kita kenal apa beza no registration yang terdapat di dalam direktori NPRA Malaysia.

Secara ringkasnya NOT sesuai untuk produk kosmetik manakala MAL digunakan pada produk-produk farmaseutikal, suplemen kesihatan, persediaan tradisional dan kosmetik.

Inshaa Allah semoga anda beroleh manfaat dalam artikel ini.
Jika ingin mendapatkan gambir emas, boleh hubungi saya 01155045653 (wan) atau terus klik link ini
https://gambirplusgel.wasap.my untuk menempah.

Admin
https://istanakhalifah.com

 

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply:

Bro perlukan apa-apa bantuan?

Kalau Bro Ada Apa-Apa Soalan Klik Je Dibawah Dan Terus Wasap Saya :)

Manager

Wan

Online

Wan

Salam Bro Ada Apa Saya Boleh Bantu? 00.00