Gambir Emas Original Vs Fake: Cara Mudah Membezakannya

Gambir Emas Original Vs Fake

Gambir Emas Original Vs Fake yang perlu setiap pelanggan faham agar tidak tertipu dengan produk yang meniru produk gambir emas original. Baik kita mulakan dulu dengan ciri-ciri produk gambir emas yang asli. Artikel ini agak panjang kerana saya akan menceritakan semua versi gambir emas yang pernah ada dalam pasaran malaysia.

Jika anda bukan seorang pembaca blog dan tak berminat untuk membaca artikel yang panjang, anda b0leh klik video dibawah. Video ini khusus untuk anda kerana saya akan menceritakan tentang packaging gambir emas yang pernah berada di pasaran.

 

Bagi anda yang pertama kali membeli gambir emas, mungkin anda akan keliru dengan beberapa packaging di luar sana dan tidak dapat membesakan antara gambir emas original vs fake.

Anda tak perlu risau, saya merupakan penjual gambir emas sejak tahun 2016 sehingga sekarang, dan saya mempunyai koleksi kotak-kotak gambir emas yang pernah wujud di pasaran seperti yang saya ceritakan dalam video. Baik artikel ini saya akan mulakan dengan kotak yang paling terbaru iaitu kotak Gambir Emas Plus Gel.

gambir emas original 1

Ini merupakan gambar kotak gambir emas plus gel bahagian hadapan. Kalau ada boleh rasa dengan jari, tulisan gambir emas itu akan timbul. Akan ada no MAL KKM dibahagian bawah sebelah kiri kotak. Sticker hologram KKM pula berada di sebelah atas kanan. Jika anda lihat dengan teliti pada sticker hologram itu, anda akan nampak tulisan KKM. Maaf dalam gambar ini tak nampak pula. Gambir emas original vs fake memang senang nak bezakan sekarang ini dengan adanya sticker hologram KKM.

gambir emas original 3

Disebelah belakang kotak gambir emas plus gel pula anda akan dapat lihat senarai isi kandungan yang terdapat dalam produk ini. Untuk details isi kandungan anda boleh rujuk artikel saya yang berada di sini:isi kandungan gambir emas

Terdapat juga peringatan sewaktu menggunakan gambir emas d bahagian belakang kotak ini. Harga cadangan pula ialah rm100. Ya betul untuk packaging baru ini harga jualan untuk gambir emas plus gel ialah rm100. Tapi jika anda ingin dapatkan diskaun daripada kami boleh klik SINI. Saya juga akan berikan ada beberapa hadiah freegift 🙂

Gambir emas original vs fake untuk membezakan antara kotak dibahagian tepi pula sila lihat gambar di bawah.

gambir emas original 2

Bahagian di sebelah tepi kotak yang pertama anda akan dapat lihat barcode. Dosage kegunaan bagi mereka yang ingin menggunakan gambir emas plus gel ini. Cara guna yang saya kira lengkap anda boleh lihat disini: Cara Guna Gambir Emas

gambir emas original 4

Manakala disebalah yang satu lagi pula, anda boleh lihat details ownership produk gambir emas plus gel ini. Produk ini merupakan produk keluaran OAR Teguh.

Baik ini adalah sifat fizikal kotak gambir emas plus gel yang terbaru. Walaupun begitu masih ramai lagi yang tertipu kerana terpedaya dengan harga produk fake yang murah. Anda boleh search gambir emas shoppee. Harga yang ditwarkan adalah dalam lingkungan rm65 yang mana tidak masuk akal.

Alang-alang dah membeli tu, belilah gambir emas original. Tak perlu lagi risau. Anda sendiri boleh membezakan antara gambir emas original vs fake dengan mudah.

 Tips untuk mengetahui Gambir Emas Original VS Fake

Tips 1 : Anda boleh update dengan page facebook HQ tentang maklumat terkini berkenaan gambir emas plus gel. Mudah sahaja, anda boleh klik salah satu profile facebook dibawah untuk mengetahuinya.

Tips 2: Anda boleh terus hubungi saya supaya saya dapat bantu anda mengesahkan sama ada gambir emas yang ada beli itu adalah original ataupun tidak. Alhamdulillah saya sendiri telah melalui fasa-fasa perkembangan bisnes dalam gambir emas, jadi anda tak perlu risau, Inshaa Allah saya boleh bantu.

Tips 3: Biasanya harga untuk produk fake nie, penjual akan letak sedikit murah berbanding dengan harga yang  original. Harga gambir emas biasanya dalam lingkungan Rm120 -Rm80 sekotak. Jika anda jumpa harga dibawah harga kawalan ini, maka kemungkinan besar produk itu anda faham-faham lah.

Ini merupakan tips-tips ringkas yang dapat membantu anda untuk membezakan mana satu yang original dan mana satu yang fake. Ayuh marilah kita bersama-sama untuk membantu sektor ekonomi negara kita dengan tidak membeli barangan tiruan.

Jom Try Gambir Emas Yang Original !

 

Adminhttps://istanakhalifah.com

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply:

Bro perlukan apa-apa bantuan?

Kalau Bro Ada Apa-Apa Soalan Klik Je Dibawah Dan Terus Wasap Saya :)

Manager

Wan

Online

Wan

Salam Bro Ada Apa Saya Boleh Bantu? 00.00