Mudahnya Menjemput Rezeki : Utamakan Solat

Klik Disini Untuk Membeli

Jangan tunggu lama-lama, nanti merana boss

Mudahnya Menjemput Rezeki.

Alhamdulillah, bersyukur kepada Allah atas kurniaan rezeki yang telah diberikan. Moga rezeki ini diberkati dan kami merasa cukup dan sentiasa bersyukur atas nikmat yang di berikan. Rezeki boleh datang dalam pelbagai bentuk seperti, kesihatan, anak-anak, isteri yang solehah, bos yang baik, wang ringgit , kereta yang tidak memberikan masalah kepada tuannya dan sebagainya. Dipetik dalam buku Mini Mudahnya Menjemput Rezeki, sememangnya sangat mudah mendapat rezeki apabila kena caranya. Malah ada sumber rezeki yang boleh datang tanpa disangka-sangka. Jom saya kongsikan satu ‘peristiwa mendapat rezeki’ daripada Maha Pemberi Rezeki daripada buku Mudahnya Menjemput Rezeki.

Mudahnya Menjemput rezeki dengan mengutamakan solat.Mari kita lihat sejauh mana kita mengutamakan solat. Adakah anda sudah menunaikan solat saat ini? Adakah anda solat diawal waktu? Adakah anda khusyuk ketika solat ataupun selalu nak cepat habis? Tepuk dada tanya iman. Tidak malukah kita dihadapan Allah, apabila kita sering minta pelbagai benda seperti cepat kaya, anak dapat result cemerlang dan sebagainya sedangkan perintah Allah yang wajib iaitu Solat kita remeh-remehkan. Jadi mari kita menjaga solat dengan solat diawal waktu dan bagi lelaki jika dapat solat berjemaah di masjid itu lebih baik.

Ada satu kisah dipetik dari buku Mudahnya Menjemput Rezeki, dimana seorang pemuda bekerja di kilang membuat bantal dan tilam sebagai operator kilang. Kerjanya ber’shift’, duduk di hostel serta bilik dan tilam yang perlu di kongsi. Kadang-kadang pulang ke hostel dalam keadaan mengantuk dan penat tetapi masih tidak boleh terus tidur kerana katil telah dihuni oleh orang lain.Dalam keadaan ini, pemuda tersebut mula sedar agar roda kehidupan ini berputar kembali. Dia mula mengutamakan solat dan selalu pergi ke masjid umtuk solat berjemaah kerana dia yakin Allah akan mengubah nasibnya. Benarlah janji Allah, beberapa bulan selepas itu pemuda itu dinaikkan pangkat dan ditukarkan ke hostel pegawai pula.

Yakin terhadap bantuan Allah menguatkan semangat untuk terus bersolat di masjid. Akhirnya dalam tempoh setahun, dia dipindahkan lagi ke sebuah hostel yang ala-ala hotel.Berdasarkan pengalaman yang dialami dan memerhatikan pengalaman orang yang di kenali , sungguh mudahnya menjemput rezeki dengan mengutamakan solat. Pada waktu itu, dia diberikan peranan untuk menguruskan sebuah projek khas syarikat. Sesetengah ulama’ berkata bahawa sesiapa yang menjaga solatnya maka Allah mengurniakan 5 keistimewaan:

  • Akan diangkat kesempitan hidup di dunia daripadanya.
  • Akan dihindarkan daripada azab kubur
  • Akan mendapat buku catatan amalnya melalui tangan kanan.
  • Akan melintas titian Sirat sepantas kilat
  • Akan memasuki syurga tanpa hisab

p/s: kalau anda terasa ingin tambah lebih POWER serta tahan lama ketika bersama, boleh whatsapp Wan, 011-5504 5653 untuk mendapatkan gambir emas yang original. InshaAllah pasti isteri anda tersenyum lebar. Klik disini sekarang 🙂

 
Klik Sini Untuk Wasap Terus 🙂

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply:

Bro perlukan apa-apa bantuan?

Bro boleh wasap saya dengan klik link ini. Saya tak boleh pickup call sebab tengah kerja.

Manager

Wan

Online

Wan

Salam Bro Ada Apa Saya Boleh Bantu? 00.00