Tag Archive

Tag Archives for " makanan baik untuk lelaki "

Makanan untuk kesihatan seksual lelaki

Makanan Untuk Kesihatan Seksual Lelaki. “Apa yang terbaik untuk Hati anda ialah juga yang terbaik untuk seks anda” lebih kurang la kata Steven Lamm, M.D., ahli fakulti di New York School of Medicine yang juga merupakan penulis bagi The Hardness Factor : How to achieve Your Best Health and Sexual Fitness at Any Age.

gambir emas

Hari ini kami di gambir emas dot net ingin berkongsi tip-tip pemakanan sihat untuk memastikan performance anda setiasa pada tahap yang optimum ketika bersama pasangan. Memang tidak dinafikan pemakanan yang sihat memainkan peranan yang amat penting untuk kesihatan seksual lelaki.

1) Air suam, ya air suam. Pengambilan air suam yang mencukup untuk setiap 25kg berat badan bersamaan 1 liter air consumption amat penting untuk kesihatan seksual lelaki. Jangan ambil mudah ya. Amalkan untuk minum air suam pagi tengah hari, petang dan malam. Apabila kita minum lebih air suam, ia dapat membantu menyahtoksin di dalam badan anda. Pasal air suam nie saya tulis pendek2 je sudah, pasal korang semua dah tau nie. Cuma tinggal minum dengan tak minum je kan.

makanan untuk kesihatan seksual lelaki

2) Makanan untuk kesihatan seksual lelaki yang ke-2 ialah bayam dan sayuran hijau. Haa korang tengok tak citer popeye the sailorman? Bila makan bayam je terus jadi ketul2. So kalau korang nk ketul2 macam popeye, kene lah makan bayam dan sayuran hijau banyak2. Ok tipu lah terus jadi ketul2 kan. Bayam sebenarnya sumber magnesium yang mana membantu meluaskan saluran darah korang. Menurut pengkaji daripada jepun, Aliran darah yang baik ke kawasan alat sulit menjadikan lelaki atau wanita lebih cepat terangsang. Untuk pengetahuan korang jugak, bayam, brokoli, kobis dan sayuran hijau ini juga merupakan sumber kepada satu nutrient yang penting untuk sex iaitu FOLATE. Apa tugas folate nie sebenarnya? Untuk senang faham Folate ini dapat mengurangkan risiko anda untuk mendapat penyakit Peripheral Arterial Disease (PAD). Bila seseorang itu mengidap PAD, saluran darah akan mengecil dan menyukarkan darah untuk mengalir ke seluruh tubuh. Jadi seks pun ter efek sekali. Ha nie bahasa mudah dia. Kalau korang nak tahu lebih details boleh rujuk sini.

3) Makanan untuk kesihatan seksual lelaki yang ketiga..jeng-jeng-jeng teh. La teh je pun. ingat apa lah gempak sangat tadi. Rilek dulu..nie bukan teh manis2 tu tau. Nie teh hijau yang tarak gula tu. Teh jepun ke teh cina whatever they called it. Antioxidant catechin dalam teh tu dapat menggalakkan aliran darah keseuluruh tubuh. Ha logik yang simple, aliran darah bagus, seks pun akan jadi bagus. Macam pak cik Steven Lamm cakap tadi tu. Satu kajian di Journal of Nutrition mendapati mereka yang mengambil 3-5 cawan teh hijau setiap hari untuk 12 minggu dapat mengurangkan 5% daripada berat badan mereka. Tapi nk inform teh yang korang beli dah siap dalam botol tu berbeza dengan teh yang korang brew sendiri ya. Bezanya ialah teh yang korang buat sendiri tu tak boleh letak gula tau.

4) Ok yang seterusnya,makanan untuk kesihatan seksual lelaki. Buah-buahan yang kaya dengan vitamin c. Sebenarnya semua buah-buahan baik untuk kesihatan. Ok apa kaitan vitamin C ni? Mengikut kajian yang dilakukan oleh University of Texas Medical Branch, lelaki yang mengambil 200 miligram vitamin c setiap hari dapat menambah baik jumlah sperm yang sihat. Apa sperm sihat? Ada sperm yang tak sihat ke? Ye ada, ada sperm yang tak cukup sifat, sperm yang bergerak tak betul dan sebagainya. Jadi dengan pengambilan vitamin C nie dapat meningkatkan jumlah sperm dan motility. Seterusnya ialah tembikai. hah Tembikai pulak dah. Macam mana tembikai boleh membantu untuk kesihatan seks lelaki. Ok aku cuba strukturkan ayat ini supaya korang semua senang faham. Bila kita makan tembikai, citrulline dalam tembikai tu akan bertukar menjadi amino acid arginine. Arginine ni pula akan merangsang
nitric oxide yang mana merenggangkan salur darah kita. Fungsi dia sama macam viagra bhai. Nie bukan aku cakap, nie Bhimu Patil , PhD , director of the Texas A&M’s vegetable and Improvement Center cakap. Korang boleh refer artikel english nie

5) Ok last but not least, makanan untuk kesihatan seksual lelaki. Telur. Ye telur. Tak kira lah telur separuh masak ke, scrambled egg ke, telur rebus ke. Telur nie kaya dengan vitamin B6 dan B5, yang mana membantu dalam menstabilkan aras hormon dan melegakan stress. Paling utama ialah untuk kesihatan libido. Weyh pebenda pulak dah libido nie? Libido nie ialah sexual desire. So korang takde lah macam asyik takde mood je. Kesian dekat pasangan tu. Untuk pengetahuan korang ada juga erectile dysfunction yang disebabkan oleh psikologi. Boleh rujuk artikel sebelum ini untuk maklumat lanjut.

Ok panjang sgt dah aku menaip nie aku rasa. Inshaa Allah semoga korang beroleh manfaat dengan artikel yang dikongsikan ini. Kalau korang rasa korang semua dah ok dah..tapi macam nk tambah power lah..nk tahan lebih lama lah..hah jemput ke link gambir emas. Boleh tahan lama juga 45- 60 minit atau call/whatsapp 011-5504 5653 no ni untuk dapatkannya. Ok bye!

Admin Gambir Emas Dot Net

Gambir Emas

Bro perlukan apa-apa bantuan?

Bro boleh wasap saya dengan klik link ini. Saya tak boleh pickup call sebab tengah kerja.

Manager

Wan

Online

Wan

Salam Bro Ada Apa Saya Boleh Bantu? 00.00